You are here:Blog
    Login

Blog

Minimize
jul 9

Written by: Martijn Agterberg
9-7-2014 1:00 

9 juli 2014

De tijd gaat ongestoord door, jaar na jaar. Nu alweer vijf jaar verder, vijf jaar zonder jou in ons leven. vijf jaar zonder jou om mee te leven.

Het is een hard gelag en had niet moeten gebeuren. Maar zoals helaas met veel zaken in het leven hebben we niet veel in te brengen maar wel veel te accepteren. Het gaat zoals het moet en anders moet het zoals het gaat. We hebben er maar het beste van te maken ondanks de enorme klap die we moesten incasseren en proberen het een plaatsje te geven.

De beelden en herinnering van de dag dat het jou trof, de dagen in het ziekenhuis en uiteindelijk jou overlijden blijft als een boze wolk in de buurt hangen. We kunnen het niet vergeten, we willen het niet vergeten. We zullen jou niet vergeten.

We proberen er het beste van te maken en de kinders zoveel als mogelijk ondersteuning te geven in het vinden van de eigen weg. En ja dat gaat niet altijd even eenvoudig of over gebaande wegen. Eigenwijsheid kennen ze gelukkig niet en ook nemen ze onze hulp voor zoete koek aan. Je begrijpt dat het niet zo eenvoudig is maar dat hoort bij de leeftijd. Het verlies maakt het echter niet eenvoudiger en kan soms tot heftige emoties leiden.

We vinden onze weg hierin en laten ons niet op een zijspoor zetten. Maar zwaar is het best wel.

De tweeling is dit schooljaar geslaagd voor hun VMBO examen en Melissa is zich aan het voorbereiden op haar stage in Duitsland. Ook dat gaat allemaal door en zo hoort het ook.

De jongens en meiden samen doen het ook goed. Ze gaan leuk met elkaar om, als zussen en broers. Samen gaat het meestal goed, soms niet en dat hoort ook zo, dat is goed.

Ieder gaat op zijn of haar eigen manier om met het verlies en ieder kiest een eigen manier om ermee te kunnen leven. Een leven waarin niet wordt vergeten hoe het was en hoe jij of Peter was. Jullie blijven erbij horen ondanks dat we het zonder jullie moeten stellen.

 

Mijn lief we hebben samen een leven gehad, een leven om niet te vergeten.

Mijn lief we leven nu verder, zonder jou te vergeten.

 

Xxxxx

Jou Mar.

 

Tags: